«چالش های افزایش جمعیت و ظرفیت های فقه در حوزه جنین شناسی» بررسی شد
یکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۰:۰۰به گزارش روابط عمومی حوزه های علمیه خواهران استان مرکزی، حجت الاسلام و المسلمین حسنی در وبینار تخصصی «چالش های افزایش جمعیت و ظرفیت های فقه در حوزه جنین شناسی» که به همت موسسه آموزش عالی ریحانة النبی (س) اراک و مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی برگزار شد، گفت: فقه، رفتارها و سبک زندگی مردم را شکل می دهد و باید دین را امانت دارانه و طبق خواسته خداوند درک کنیم و در ابلاغ آن به مردم تلاش کنیم .
وی با اشاره به تاکیدات دین بر ازدواج و فرزندآوری، اظهار کرد: اینکه هنوز افراد برای درمان ناباروری و اهدای تخمک و اسپرم استفتا می کنند بدین معناست که هنوز قانون، جامعیت کامل را ندارد، لذا برای قانونگذاری باید از فقه کمک گرفت تا قانونی جامع و با توجه به تمامی جوانب تدوین شود.
حسنی با بیان اینکه جنین حق الله است و به هیچ عنوان حق سقط آن وجود ندارد، در خصوص باروری های غیرطبیعی بیان کرد: از لابلای روایات می توان درخصوص چنین باروری هایی به نتیجه رسید، در موضوعات جدید باید لوازم اجتماعی آن دیده شود و اگر اقدامی آسیب رسان به اجتماع باشد جایز نیست.
وی بیان کرد: در تعیین مادر جنین و نوزاد اختلافاتی وجود دارد، برخی معتقدند، مادر نوزاد، فردی است جنین در رحم او رشد کرده است، برخی مادر را فرد صاحب تخمک می دانند و برخی موضوع دو مادری را مطرح می کنند و نظرات مختلف در این راستا وجود دارد.
وی افزود: باید در عین وجود اختلاف فتاوا، فتوای معیار مدنظر قرار گیرد. در مباحث خانوادگی نباید فقه را فردی دید، باید از دستاوردهای علمی با مهندسی اسلامی بیشترین بهره برداری را داشت.