کد مطلب: 75846 تعداد بازدید: ۱۰۰۳

مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی

دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۲۶:۰۶
این مراسم در تاریخ 98/01/26با حضور حضرت حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور زیدعزه مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران کشور، حضرت آیت اله دری نجف آبادی زیدعزه نماینده محترم ولی فقیه در استان مرکزی، مدیران محترم، موسسین، اعضای هیئت امنای مدارس، مدیران ادارات و اعضای شورای اداری استان مرکزی در محل مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان مرکزی برگزار گردید.

این مراسم در تاریخ 98/01/26با حضور حضرت حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور زیدعزه مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران کشور، حضرت آیت اله دری نجف آبادی زیدعزه نماینده محترم ولی فقیه در استان مرکزی، مدیران محترم، موسسین، اعضای هیئت امنای مدارس، مدیران ادارات و اعضای شورای اداری استان مرکزی در محل مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان مرکزی برگزار گردید.

در ابتدای مراسم خیر مقدم میهمانان گرامی و گزارش کوتاه از روند فعالیت های مدارس و مدیریت حوزه علمیه خواهران استان مرکزی توسط سرکار خانم وکیلی معاون آموزش استان بیان گردید.

سپس حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران ضمن عرض خیر مقدم گویی میهمانان خصوصا موسسین و هیئت امنای محترم مطالبی را به سمع حضار رساندند.

ایشان بیان فرمودند حوزه علمیه خواهران در طول 23 سال، قریب به 500 مدرسه در کشور بوده و از نظر کمی رشد بسیار خوبی پیدا کرده که هنوز حوزه علمیه برادران به این عدد نرسیده است.

همچنین فرمودند حوزه های علمیه خواهران از زمان تاسیس توانسته است نقش های اجتماعی به عنوان یک جریان تاثیر گذار در سطح کشور یا در استانها یا در مناطقی که در آنها مدرسه تاسیس شده است ایجاد نماید.

مدیر حوزه های علمیه خواهران فرمودند با توجه به مطالعاتی که بنده در باب حوزه کرده ام به 2 نکته تاکید می کنم:

در ابتدا، بطور طبیعی وقتی سازمان و مرکز مدیریت شکل گرفت حوزه تقریبا مانند یک مدرسه بزرگ اداره می شد یعنی عمده برنامه ها در ستاد مرکزی تدوین و برنامه ریزی می شد. حتی طرح ها در مرکز قم اجرا می شد سپس به استانها و مدارس برای مشارکت و اجرای برنامه ارسال میگردید. در این موارد ستاد تصمیم گیرنده اصلی بود و بودجه را می گرفت و برای مدارس برنامه ها را تدوین می نمود.

ولی ما الان از آن دوره گذشتیم.

از شاخصه های آن دوره، از بودجه های جاری برای فوق برنامه ها حتی ریالی هم به استانها واگذار نمی شد و صرفا برای فعالیت های آموزشی و پژوهشی بودجه مصوب پرداخت می گردید. اما در این دوره بنا را بر این گذاشتیم که فعالیتها، در مدرسه بجوشد.

ایشان ادامه دادند یکی دیگر از کارهای انجام شده حذف دخالت معاونت های مختلف در ساعت آزاد مدارس بود و 20 واحد از 190 واحد در اختیار مدارس است که در این فعالیتها هزینه گردد.

همچنین بودجه های صندوقی در اختیار مدیران استان جهت فعالیت های فوق برنامه قرار داده شده که در شورای توسعه استان بعد از تصمیم گیری در اختیار مدارس قرار گرفته می شود.

ایشان در بخش دیگری از فرمایشات خود فرمودند برای اینکه از تواناییها و ظرفیتهای طلاب بهره بیشتر ببریم پروزه هایی را در دست اقدام داریم از جمله بورسیه سازی به این معنا که طلاب هر سطح را برای تدریس و مدیریت در سطوح پایین تر تربیت نماییم.

همچنین در حال حاضر بیشتر فعالیتهای طلاب مسجدی یا حسینیه ای می باشد و می شود در جهت توسعه ایشان فعالیت های چشمگیری صورت داد.

تمرکز دوم در رویکردها بر اصلاح سطح 2 حوزه می باشد.

سطح 2 حوزه ارزیابی شود از این جهت که آیا خروجی آن:

 1. توانایی هایی که برایش تعریف شده نیازها را تامین می کند یا خیر.

2. این نظام آموزشی چنان هست که در دل خودش طوری عمل کند که طلاب محترم تا آخر خط با حوزه همراه باشند.

3. آیا می تواند علاقه و انگیزه دیگران را که داوطلب ورود به حوزه هستند تقویت نماید.

4. آیا می تواند در ادامه تحصیل اهداف عالیه حوزه را تامین نمایند.

در ادامه جلسه موسسین و اعضای محترم هیئت امنای مدارس به بیان مسائل و موضوعات خاص مدارس پرداختند و حضرت حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور به این مسائل پاسخ دادند.

حضرت آیت اله دری نجف آبادی زیدعزه نماینده محترم ولی فقیه در استان مرکزی ضمن تشریف فرمایی در این مراسم خطاب به حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور مطالبی پیرامون سوابق حوزه های علمیه استان مرکزی از گذشته تا به حال و رشد حداکثری آن چه از نظر کمی و چه کیفی و همچنین به نواقص آن و نواقص گذشته مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور و راه حل برطرف شدن این نواقص بیان نمودند.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سید علی جامعی سرپرست سابق حوزه های علمیه خواهران ضمن عرض خیر مقدم میهمانان به بیان گزارش یک ساله حوزه های علمیه خواهران استان مرکزی پرداختند.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین فاضل حسامی سرپرست جدید حوزه های علمیه خواهران استان مرکزی در خصوص برنامه های پیش رو مطالبی را عنوان نمودند.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام نوبختی مسئول دفتر مدیر و مجری این مراسم حکم تودیع و تشکر حجت الاسلام و المسلمین جامعی و حکم انتصاب حجت الاسلام و المسلمین حسامی را که از طرف مدیریت محترم حوزه های علمیه خواهران تقریر شده بود قرائت کردند.

در پایان حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور مدیر محترم حوزه علمیه های علمیه خواهران کشور ضمن خوشامد گویی و خیر مقدم به حجت الاسلام و المسلمین حسامی و تشکر و قدردانی از زحمات حجت الاسلام و المسلمین جامعی به بیان علل انتخاب و انتصاب مدیریت جدید حوزه علمیه خواهران استان مرکزی پرداخته و از حضرت آیت الله دری نجف آبادی زیدعزه به عنوان مهمترین پشتوانه این حوزه در استان مرکزی تشکر و قدردانی نمودند.